"We all stand together"

IMG_8480 - Klikk for stort bilde

Vilde Aanesen Holsbø og Kristine Gunnari Dallavara fra helse og oppvekstfag var i forrige uke i Miranda do Corvo i Portugal. Skolen er med i et internasjonalt prosjekt med integrering og inkludering som tema.

Vadsø videregående skole deltok i forrige uke på møte i Portugal i forbindelse med vår deltakelse i Erasmus+ prosjektet «We all stand together». Vi besøkte den videregående skolen i byen Miranda do Corvo, som har lang erfaring med denne type prosjekter. Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. I vårt prosjekt deltar skoler fra Portugal, Italia, Polen, Hellas og Tyrkia. Med på turen var to elever og to lærere.

I løpet av uka deltok elevene og lærerne på ulike arrangementer. De lagde blant annet animasjonsfilm og besøkte skoler og institusjoner. Elevene bodde hjemme hos ungdommer fra Portugal og fikk oppleve hverdagen til portugisiske elever.

89673377-9f2c-4fd5-b0bc-80916e6d38bf - Klikk for stort bilde Internasjonalt prosjekt

Fra i høst har skolen vært med i det internasjonale prosjektet som går over to år. Første samling var i Polen i februar. Viktigheten av internasjonalt samarbeid i skolen blir understreket i stortingsmelding nr. 14. Her står det:

«I en globalisert verden er Norge avhengig av mennesker med inngående kunnskap om og erfaring fra andre kulturer. Utdanning er viktig for å fremme flerkulturell dialog og mellommenneskelig forståelse.» og «Internasjonalisering av utdanning gir viktige bidrag til arbeidslivet og samfunnet i form av bedre språkferdigheter, internasjonal orientering og flerkulturell kompetanse

Til høsten er det Vadsø som skal vise frem Finnmark og det norske skolesystemet til elever og lærere fra Europa.